Hoveniers en tuinen: het hoveniersbedrijf

25 augustus 2017
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Hovenierswerkzaamheden

Een erkend hoveniersbedrijf, kan voor veel dingen in uw tuin worden ingehuurd. Aanleg, beplanting en onderhoud van uw tuin, kan gerealiseerd worden door een hoveniersbedrijf met professionele werknemers. Regelmatig onderhoud van een bestaande tuin houdt deze up-to-date en zonder onkruid. Mooie, bloeiende planten afgewisseld met groene struiken geven de tuin een gezond en aantrekkelijk aanzien. Heeft u zelf weinig tijd om in de tuin te wieden en te schoffelen, dan is een professioneel hoveniersbedrijf een uitkomst. De hovenier kan ook advies geven over bestratingswerkzaamheden en bebouwingen in de tuin. Planten bemesten en gazon-onderhoud kunt u natuurlijk gemakkelijk zelf doen. Het is echter in deze drukke maatschappij, niet altijd mogelijk om zelf het tuinonderhoud te regelen. Vooral wanneer er sprake is van een flinke tuin met veel beplanting, zal het veel werk zijn om alles er mooi en aantrekkelijk uit te laten zien.


Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is het halve werk. Een hoveniersbedrijf kan een samenwerking hebben met een tuinarchitect maar ook het ontwerpen zelf in de hand hebben. Een tuin bij een nieuw gebouwde woning of een bestaande tuin die aanpassingen nodig heeft kan door een deskundig hoveniersbedrijf gerealiseerd worden. U heeft natuurlijk al een aantal ideëen hoe de tuin er ongeveer uit moet zien. Het advies van een vakman zal nog meer uit uw lapje grond halen en naadloos aansluiten bij uw plannen. De aanleg van een tuin zal het gehele plaatje moeten omvatten. Waar rekening mee moet worden gehouden;

  • Het gezin, zijn er kinderen en/of huisdieren?
  • Zon en schaduw in de tuin wat is belangrijk?
  • Met kinderen, speelatributen nodig zoals een schommel of zandbak
  • Welke functie moet de tuin krijgen?
  • Eén groot terras of een aantal kleinere zithoekjes
  • Wat zijn de wensen inzake het onderhoud?

Allemaal aangelegenheden die moeten worden meegenomen bij het maken van een ontwerpplan. Deze zaken zullen bij een eerste gesprek worden besproken. Als alles is bedacht, de schetsen staan op papier en de kosten zijn berekend, dan gaat het hoveniersbedrijf aan de slag. 


Renovatie door een hoveniersbedrijf

Een hoveniersbedrijf kan ook benaderd worden om de tuin te renoveren. U bent de vijver meer dan zat en die grindtegels kunnen echt niet meer. Ook wilt u van de grasmat af en een mooi, groot terras aan laten leggen. Het renoveren van een bestaande tuin kan weer een geheel ander uiterlijk geven aan uw huis. Een hoveniersbedrijf heeft alle materialen in huis om bijvoorbeeld een vijver te verwijderen of een nieuw terras aan te leggen. Vakmensen die allemaal hun eigen vaardigheden hebben, worden ingezet om uw tuin weer een modern aanzien te geven.

Kijk bij Hoveniersbedrijf J T A van Marwijk BV voor een hoveniersbedrijf voor Wassenaar en omgeving.