Wat kun je van een stoffeerder verwachten?

13 januari 2021
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Waar het een eeuw geleden nog de normaalste zaak van de wereld was om een stoel opnieuw te laten bekleden of gordijnen door een professional op maat te laten maken, is dit vandaag de dag toch minder gebruikelijk. Dat betekent niet dat het vak stofferen helemaal verdwenen is. Stofferen is namelijk nog vaak genoeg noodzakelijk. Wil je weten wanneer je iets kunt laten stofferen en wat je professionele stoffenbekleder ingeroepen kan worden.

Antieke meubels opknappen
Heb je een mooie antieke fauteuil op de kop getikt of een antieke bank geërfd? Dan kan het zijn dat de stof niet meer intact is, de kleur je niet aanstaat of dat een nieuwe bekleding echt wel nodig is. Om deze mooie meubels een goed tweede leven te geven, is een nieuwe bekleding nodig. Op deze manier kun je oude meubels passend maken bij jouw interieur. Twijfel jij om antieke stoelen of banken aan te kopen vanwege de oude stof? Dan is helemaal niet nodig. Laat de meubels stofferen en geniet van een prachtig en nieuw resultaat.

De trap bekleden
Een andere taak waarbij een stofbekleding wordt ingeschakeld, is het bij het stofferen van de trap. Is jouw trap aan vernieuwing toe, is er een gat in de stof of wil je een compleet nieuwe uitstraling? Dan kan een stofbekleder jou een handje helpen. De stof van de trap kan gerestaureerd en onderhouden worden, maar er kan ook een compleet nieuwe bekleding worden aangemeten voor de trap.

Restauratie
Je kunt antieke meubels eenvoudig opknappen of een nieuw leven geven, door deze opnieuw te bekleden. Maar je kunt ook de originele sfeer behouden. Dit kan door de meubels te laten restaureren. Een restauratie voor stoffen moet je laten uitvoeren door een professionele stofbekleder. Je kunt de originele staat van het meubilair daardoor naar voren laten komen. Een stofbekleder verdient een groot deel van zijn brood door historische meubels te restaureren voor particulieren, maar ook voor musea en verzamelaars. Er zijn veel stofbekleders die zich specialiseren in de restauratie van historische meubels, tapijten en meer.

Wil jij duurzaam omgaan met jouw meubilair? Dan is het vaak mogelijk om bepaalde stoelen, banken of ander meubilair van stof opnieuw te bekleden. Zo kan het meubilair voor een tweede ronde mee en past het weer goed bij jouw interieur. Maar niet alleen voor het bekleden van (antiek) meubilair kun je een stoffeerder inschakelen, ook voor het bekleden van de trap en het laten uitvoeren van restauraties. Het werk van een stofbekleder is bijzonder divers.