Zonweringen

27 mei 2019
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Zonweringen

Heb jij ook een tuin op het zuiden, dan is zonwering echt een must. Zonwering is niet alleen praktisch, maar het ziet er ook mooi uit. Het kan net wat extra sfeer toevoegen aan jouw terras en tuin.

Zonneluifel / zonnescherm

Een zonneluifel of zonnescherm geeft veel sfeer in de tuin. Het is gezellig om onder een zonneluifel of zonnescherm te zitten. Je hebt deze in allerlei soorten, maten en kleuren. Er is er dus vast ook eentje te vinden die geschikt is voor jouw tuin. Een zonnescherm of zonneluifel kan je handmatig bedienen met een koord of een zwengel. Ook kan je er voor kiezen dat de luifel of het scherm vanzelf open of dicht gaat als het zonnig wordt of juist gaat waaien. Dit kan je doen door een sensor te laten plaatsen. Dit is erg handig voor als jij niet thuis bent. Op deze manier blijft de zon dus uit jouw woning en als het gaat waaien (of bijvoorbeeld regenen), dan gaat het scherm of de luifel weer dicht. Ideaal dus. Als je thuis bent, kan je de sensor uitzetten en bepaal je dus wel wanneer jij wel of geen open scherm of luifel wilt hebben.

Rolluiken

Rolluiken zijn niet alleen praktisch om de zon buiten te houden, ze zijn ook nog eens goed voor de beveiliging van je woning. Je kunt rolluiken voor je ramen laten plaatsen, maar bijvoorbeeld ook voor je deuren. Rolluiken zijn verkrijgbaar in alle maten en ook in heel veel verschillende kleuren. Jouw favoriete kleur is dus ook vast verkrijgbaar. Een rolluik kan je helemaal dicht doen, dan blijft dus alle zon buiten, maar dan wordt het binnen ook donker. Je kunt er ook voor kiezen om hem niet helemaal dicht te doen, zodat de gaatjes open blijven staan. De meeste zon blijft dan buiten en je krijgt ook nog wat licht in huis. Bolten de Woonversierder heeft een groot aanbod zonweringen voor je.

Rolgordijnen

Als je buiten niets op kunt hangen, kan je kiezen voor rolgordijnen. Deze kan je aan de binnenkant van het raam bevestigen. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Je kunt kiezen voor normale rolgordijnen, maar er zijn ook verduisterende rolgordijnen te koop. Deze zijn bijvoorbeeld op een slaapkamer erg fijn. Zo kan je het hier extra donker maken. Voor een kinderkamer is dat erg fijn, vooral in de zomer, want dan is het dus koel en donker als de kinderen naar bed gaan.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke zonweringen. Mocht je dus zonweringen zoeken, kijk dan eens op internet voor alle mogelijkheden en wat voor jouw huis het meest geschikt is. Succes!