Een vakkundige hovenier weet raad!

28 april 2022
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Niets zo heerlijk als na een dag hard werken nog even compleet tot rust komen in de tuin. Velen vinden rust in het onkruid wieden, bijknippen van rozenstruiken of onderhouden van tomatenplantjes. Maar wat als dat tuinonderhoud meer een last is dan een genot? Dan kan een vakkundige hovenier soelaas bieden en jouw tuin optimaal ontwerpen en onderhouden, zodat jij enkel nog hoeft te genieten! Dat klinkt best interessant, niet?

Het start bij de aanleg van de tuin
Hoeveel tijd en onderhoud een tuin vraagt hangt eigenlijk al voor een stuk van het ontwerp van je tuin af. Eén groot grasperk kan makkelijk onderhouden worden met behulp van een automatische grasmaaier. Hier heb je op zich erg weinig omkijken naar, maar je tuin lijkt dan misschien ook wat steriel.

Een hovenier kan je het juiste advies geven om een te balans vinden tussen een mooi gevulde tuin vol planten, bloemen en grasperkjes en het nodige onderhoud ervan. De gewassen het juiste plekje geven, zonnig of net schaduwrijk, op een vochtige bodem of liever droog, draagt bij aan het onderhoudsgemak van je tuin.

Als je natuurlijk een huis koopt waarbij de tuin reeds werd aangelegd, heb je weinig inbreng op dat vlak. Laat ook in dat geval een gespecialiseerd tuinier langskomen. Hij of zij kan je vertellen welke planten welk type verzorging nodig hebben, wat jij zelf kunt doen en waar je beter een specialist voor in de arm neemt.

Minstens twee keer per jaar
Het is interessant om minstens twee keer per jaar een vakkundige hovenier, bijvoorbeeld Comfortuin, naar je tuin te laten kijken. Maak in de lente een afspraak, zodat de tuin kan worden klaargemaakt voor de zomer. Daarnaast is het ook interessant om je tuinier tegen het einde van de zomer of tijdens de herfst te laten langskomen. Bepaalde planten maken zich klaar voor hun winterslaap en krijgen hiervoor nog even een snoeibeurt of wat extra voeding.

Dankzij het regelmatig laten onderhouden van planten krijgen zij de juiste verzorging, zodat ze optimaal kunnen groeien. Bepaalde planten moeten extra gesnoeid worden om er in de zomer vol en groen uit te zien, terwijl andere gewassen beter met rust worden gelaten en enkel wat plantenvoeding moeten krijgen. Bepaalde kruiden staan beter in de schaduw en andere bloemen gedijen beter in de zon.

Het deskundige advies van een hovenier zorgt ervoor dat je tuin optimaal groeit en bloeit, met een minimum aan input en en maximum aan genot en rust!