Houten keuken straalt warmte uit

13 september 2018
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Een houten keuken is een sfeerbeleving in je huis. Het geheel straalt warmte uit. Hout leeft en geeft dus een unieke uitstraling. De interesse voor houten keukens groeit, mede doordat hout duurzaam is . Mensen willen steeds meer overgaan op duurzaamheid in en om hun woning. In diverse stijlen kan een houten keuken worden uitgevoerd. Hardhout geeft bijvoorbeeld de robuuste landelijke stijl. Maar als je massief eikenhout kiest, geeft dit met name een stoere en industriële uitstraling. De keuken kan in zijn geheel in hout uitgevoerd worden maar ook bijvoorbeeld alleen houten kastjes of juist alleen een houten werkblad. Hout is op allerlei manier in je keuken te verwerken. De combinatie met staal kan prima zijn als je er van houdt, het warme hout in combinatie met het kille staal. Een soort tegenpool wat juist heel mooi kan uitpakken. 

Voor- en nadelen houten keuken   

Hout is een natuurlijk materiaal. Het kan goed bewerkt worden en eventuele beschadigingen worden makkelijker weggewerkt. Maar juist omdat het een natuurlijk materiaal is, zijn de kosten over hert algemeen hoger dan een keuken van MDF of kunststof. Maar een houten werkblad is eventueel mooi te combineren met kunststof kastjes. Beton is ook een goede samenstelling met hout. Met greeploze kastjes wordt het industriële effect versterkt. Er zijn keukens van doorleefd hout en van steigerhout. Er is veel keuze, ook wat de kleur betreft. Kies je voor een licht- of juist donkerhouten keuken. Aan heel veel wensen van de klant kan voldaan worden. Een witte of pastelkleurige keuken is tevens mogelijk. Hout kan men schilderen in diverse tinten. Een voordeel hiervan is dat je de kleur met de jaren eens kunt aanpassen.   

Inspiratie opdoen   

In keukenzaken door heel het land, kun je inspiratie opdoen bij Moodkeukens en ook via internet is er veel te vinden over het kopen van een houten keuken of in combinatie met andere stijlen. De kosten variëren sterk en dat heeft alles te maken met de keukenapparatuur wat er natuurlijk bij hoort. Een keuken van hout of een andersoortige keuken kan helemaal met de hand gemaakt worden zodat je als klant iets heel aparts krijgt en helemaal naar eigen wens, maar ook daar hangt weer een prijskaartje aan. Het is goed om te kijken welke zaken goede garanties geven. Meestal voor een duur van vijf of tien jaar. Het belangrijkste is dat je een klik hebt met de keuken die je uitkiest. Je moet er immers zelf in wonen en werken. Het geheel moet aanvoelen als een warme jas, dan heb je een goede weloverwogen keuze gemaakt en kun je tevreden zijn.