Meubelwinkel

11 juli 2018
 Categorieën: Meubels, Blog

Delen

Wanneer je op zoek bent naar meubels voor je interieur, is dat tegenwoordig een fluitje van een cent. In de afgelopen decennia is het aantal meubelwinkels flink toegenomen. Een meubelwinkel is ook helmaal niet meer alleen een winkel. Het is vaak onderdeel van een dagje uit geworden. Deze winkels concentreren zich vaak op speciaal hiervoor ingerichte woonboulevards. Hierdoor zitten de verschillende winkels bij elkaar. Hierdoor neemt de kans op klanten toe, want klanten die specifiek voor meubelwinkel A komen, komen nu ook langs meubelwinkel B gelopen. Dit kan potentieel resulteren in een spontaan bezoek en zelfs tot onvoorziene aankopen. 

Voor het hele gezin

Zoals gezegd, een meubelwinkel verkoopt vaak meer dan alleen maar meubels. Zo zijn er grote en moderne ketens die in het hele land opereren. Naast de meubels hebben zij ook andere zaken ondergebracht in de winkelervaring. Zo bieden ze bijvoorbeeld steeds vaker een eetgelegenheid aan. Hier kan tegen een aantrekkelijke prijs volwaardig ontbeten, geluncht of gedineerd worden. Het restaurant is vaak opgezet in een informele setting. Hierdoor is het geschikt voor jong en oud. Ook staan er vaak game consoles en beeldschermen opgesteld voor de kinderen, evenals een bescheiden speelplaats. Op die manier kunnen ongeduldige kinderen zichzelf vermaken terwijl de ouders vaak nog even hun aankopen met elkaar doornemen.   

Slim en goedkoop

Steeds meer wordt er een formule toegepast waarbij de meubels goedkoper kunnen worden geleverd. Er wordt gebruik gemaakt van goedkope materialen om de meubels uit te vervaardigen. Daarnaast worden de meubels vaak ongemonteerd aan de klant verkocht. Dit houdt in dat de klant de meubels thuis na aankoop zelf nog in elkaar moet zetten. Hier staat tegenover dat het meubel dus een stuk goedkoper is. Ondanks de goedkopere materialen, zijn dit soort meubels flink in trek. Natuurlijk vanwege de lagere prijs, maar ook door de designs.   

Aantrekkelijk design

De meubelwinkels die deze formule toepassen, maken hierbij slim gebruik van excentrieke designers. Hierdoor ontstaan producten die bijvoorbeeld oogstrelend zijn, of juist erg opvallend door het aparte design of door de kleur die wordt toegepast. Ook wordt er door designers rekening gehouden met kleinere ruimtes. Vaak verkeren mensen in een situatie waarbij ze een kleine ruimte zo ruim mogelijk willen indelen. Zo worden in deze gevallen slimme designs toegepast. Bijvoorbeeld als het gaat om het opbergen van spullen, zijn er diverse creatieve oplossingen beschikbaar die weinig ruimte in beslag nemen. Bijvoorbeeld door de ruimte in de hoogte van de kamer te benutten. Mede door deze oplossingen, gecombineerd met de lage prijzen behoren deze meubels inmiddels tot een wijdverspreid gemeengoed.