Houd de zon buiten: zonwering

28 september 2017
 Categorieën: Huis & tuin, Blog

Delen

Als jij ramen op het zuiden hebt, dan is zonwering noodzakelijk. Als je dit niet hebt, zal je dit zeker merken aan de hoge temperaturen in jouw huis in de zomer. Zonwering is verkrijgbaar - onder meer bij Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen - in veel verschillen soorten, maten en kleuren. Er is dus altijd wel iets verkrijgbaar wat bij jouw huis past.

Zonwering buiten

Als je aan de buitenkant van je woning zonwering wilt hebben, heb je veel mogelijkheden. Je hebt bijvoorbeeld de traditionele zonneluifels. Het ziet er erg gezellig uit als je deze uitgedraaid hebt. Vroeger moest je deze zelf handmatig in- en uitdraaien. Tegenwoordig kan dit ook nog steeds, maar je kunt ook voor een elektrische bediening kiezen. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om voor een censor te kiezen: als de zon begint te schijnen, dan gaat het zonnescherm open en zodra het te hard waait of de zon verdwijnt, dan gaat het zonnescherm weer dicht. Dit is ideaal voor als je overdag niet thuis bent, je wilt de zon toch buiten houden. Andere zonwering die je vaak ziet, zijn rolluiken. Deze zijn niet alleen goed om de zon buiten te houden, ze zijn ook nog een goed tegen inbraak. Je ziet ze dus ook steeds vaker voor deuren. Deze rolluiken kan je helemaal dicht doen, maar ook voor een deel. Ook is het mogelijk om deze volledig te sluiten, maar nog wel kleine gaatjes open te houden, zo komt er nog wel wat licht in huis. Deze rolluiken zijn ook ideaal voor op kinderkamers. Als je een rolluik helemaal sluit, dan verduistert dit de kamer heel goed. Heel handig als je nog kleine kinderen hebt die tussen de middag even moeten dutten. 

Zonwering binnen

Je kunt ook kiezen voor zonwering binnen. De meest voorkomende zonwering voor binnen is het rolgordijn. Deze kan je helemaal op maat laten maken, maar er zijn ook standaard rolgordijnen te koop, die je vaak zelf nog op maat kunt maken. Deze rolgordijnen zijn in alle kleuren te koop. Voor de kinderkamers zijn ze te koop in leuke motieven of met de helden van jouw kindje er op. Ze zijn ook in verschillende materialen leverbaar, zoals wel of niet van verduisterend materiaal.  Er is dus heel veel mogelijk. Bij de plaatselijke zonweringsspecialist kunnen ze jou hier alles over vertellen. Ook op internet kan je heel veel informatie vinden. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf bestellen via internet. Omdat er zo veel mogelijk is, zit er vast ook iets tussen wat voor jouw woning geschikt is en wat aan jouw eisen voldoet!

Veel succes met de zoektocht en daarna veel woongenot in jouw koele huis!